- Jan Boldingh (1915 - 2003), chemicus werkzaam bij Unilever, vanaf 1956 directeur van het Unilever Research Laboratorium in Vlaardingen, korte biografie in de Nederlandstalige Wikipedia.
- Boldingh was vanaf 1965 tevens buitengewoon hoogleraar organische chemie aan de Universiteit van Utrecht, 'Catalogus Professorum Academiae Rheno-Traiectinae', website van de Universiteitsbibliotheek van Utrecht.
-
In 1964 benoemd tot lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Een publicatie van Jan Boldingh, over de bepaling van vitamine A in margarine, in de verhandelingen van de KNAW is als pdf-bestand te downloaden.
-
Zie voor zijn memoires getiteld 'Een jongensdroom komt tot leven' in ‘Werken aan scheikunde, 24 memoires van hen die de Nederlandse Chemie deze eeuw groot hebben gemaakt’, Delft, 1993, p. 265-291. Klik hier voor het hoofdstuk als pdf-bestand.
- Peter Haring, ‘Hoe margarine naar boter ging smaken’, in: Chemie achter de Dijken uitgegeven in 2001 door KNAW/KNCV.
- J.F.G. Vliegenthart & R. Keunig, ‘Levensbericht J. Boldingh’, in: Levensberichten en herdenkingen, 2004, Amsterdam, p. 12-17, Digitaal Wetenschapshistorisch Centrum.