Een biochemische geschiedenis van Hippocratus tot functionele voeding
Paul Balduck, De ontdekkers van onze voeding, Uitgeverij Aspekt, Soesterberg, 2016, 132 pagina's.
Je weet wel dat onze voeding uit proteïnen, koolhydraten, vetten en nog wat bijkomende stofjes bestaat, maar wie heeft ons dat wijsgemaakt? Wie onderzocht de bestemming van al die voedingsbestanddelen in ons lichaam? Wie was zo bezorgd om ons welzijn dat hij/zij ons dat ene zaligmakende voedingspatroon wilde aanmeten, met de belofte van een eeuwige jeugd en gezondheid? Je komt het te weten in dit boek, dat onze voeding vanuit een historische hoek bekijkt.
Naast de nodige nutritionele informatie kom je ook de historische ontwikkelingsfasen ervan te weten. Altijd nuttig bij een gesprek of debat over gezonde voeding! Kwestie ook van de fundamenten wat beter te ordenen en te onthouden of zelf op onderzoek te gaan naar nog meer informatie over je geplande keuzes. Het boek is dus bedoeld voor al wie in voeding geïnteresseerd is: de voedingsdeskundige, de arts, de leraar en de student, de onderzoeker, de consulent en de kritische consument...